Silkeborg ligger i det midtjyske søhøjland, og som man kan høre ud fra navnet, ligger der mange søer og „bjerge“.Det højeste bjerg er Himmelbjerget, det er 147 meter højt.

Ang. Fritidstilbud er der noget for enhver smag. Fra Silkeborg sejler turistbåde til Himmelbjerget , og der sejler også europas ældste hjuldamper.

Vandet i området er et sandt paradis for lystfiskere . De forskellige søer og Gudenåen byder på gode ål , store aborrer og gedder. Især Julsø er kendt for sine sandarter.

Men også for vanderer og cyklister er området egnet til gode ture, som er godt afskildtet.

Afholdt er også de forskellige kanoture som man kan tage på, f.eks fra Ry til Silkeborg og endnu videre. På strækningen er der mulighed for overnatning på campingpladser, hvor man kan leje hytter eller slå telt op I Silkeborg er der en hyggelig fodgængerzone, og det er en fornøjelse at handle ind. Der er mange cafeer , værtshuse, spisesteder, og havneområdet er et besøg værd.

Silkeborg kan også byde på museet hvor „Tollundmanden“ ligger, et Asger Jorn kunstmuseum kan vi også byde på. Aqua er Danmarks største ferskvandsmuseum. Du kan erfare mere om alt dette hvis du går på „link“siden. På denne side erfarer du alt om turistmål i Dk.

Hvis du vil på havfiskeri, behøver du ikke at køre langt. Til Østersøen er der ca 45 km, og til Vesterhavet er der ca 90 km eller 250 km til Skagen hvor Vesterhavet og Skagerak mødes. Havfisketure kan organiseres over Turistbureauet i Silkeborg. Bådene sejler du fra Århus eller Ebeltoft. Hvis man vil opleve andre ting, er der heller ikke langt til Legoland, Djurs Sommerland og den Gamle By i Århus