Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo står du ansigt til ansigt med truede dyrearter. Her kommer du tæt på ca. 138 arter, svarende til ca. 1.300 spændende dyr fra hele verden. Her på hjemmesiden kan du dagligt følge med i, hvad der sker i Aalborg Zoo og ikke mindst, læse om det [naturbevarende] arbejde, som Aalborg Zoo er blandt de førende i
AQUA FERSKVANDS AKVARIUM
er Nordeuropas største ferskvandsakvarium. AQUA tager den besøgende med på en fascinerende rejse ned i de danske søer og vandløb. Igennem store panoramaruder kan man se livet udfolde sig i forskellige, udendørs søer over og under vandoverfladen - året rundt og i alt slags vejr.
Det årlige besøgstal på akvariet ligger på omkring 125.000 gæster,
Den Gamle By
Den Gamle By er Danmarks eneste trestjernede museum uden for hovedstaden og under protektion af Hendes Majestæt Dronningen.
Den Gamle By er et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer. Der findes kun én Den Gamle By, og museet har budt velkommen til over 3 millioner gæster i løbet af de sidste 10 år. Mød fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener, nyd duften i deres haver. Prøv de gammeldags lege og gå på opdagelse i museets store samlinger og udstillinger. Klap hestene og pas på gæssene. Drik en fadøl i kælderen og smag Traktørstedets kaffe og kringle.
Smag, lugt, prøv - og forstå.
Ingen sommer uden Djurs Sommerland. På Colorado River kan du sejle ned ad brusende vandfald i en udhulet træstamme. I kæmperutchebanen - Thors Hammer - kommer du på himmelflugt med 60 km/t. Du kan være racerkører i de hurtige gokarts i Djurs Sommerland Grand Prix, du kan hoppe på trampolin, du kan tage en herlig togtur rundt i hele Djurs Sommerland. Ja, mulighederne er næsten uendelige..
Ebeltoft Zoo & Safari
Oplev et nyt fantastisk Nordamerika, hvor du føres ind i en anden verden. Som på prærien mødes Sortbjørn med Bison og de små bjørneunger leger i nærheden. Majestætisk svæver den Hvidhovede Havørn hen over landskabet og kigger ned på både Coyote og Præriehund. Indianernes tipier og de arbejdende værksteder står klar til dit besøg.

Kom tæt på dyrene via en gangbro ud i området, som ligger i forbindelse med det nye fort og fornem indianernes verden i det storslåede land – og kultursammenstødet!
Området er både smukt og unikt, når så store dyr, som noget helt nyt indenfor zoo-verdenen, sættes sammen. Hvad der ligeledes er helt nyt, er fortællingen om de mennesker, der har omgivet dyrene.
Derfor tager vi med Nordamerika hul på et stort kapitel om indianernes kulturer og sammenstødet med de indtrængende hvide.
 
Ebeltoft Zoo & Safari giver dig hele historien om et Nordamerika både før, under og efter ”Det vilde Vesten”. Det er en lang proces. Du kan følge opbygningen fra 2006.
I forbindelse med det nye Nordamerika og de nye dyr i parken laves der to nye speaks, hvor dyrepasserne fortæller om de nye dyr. Fra 2006 laves der hver dag bjørnespeak og coyotespeak . Nærmere tidspunkt kommer senere.
 
Til de mindste børn bliver der bygget en helt ny ”Westernby” alt i miniatureudgave, hvor både saloonen, købmanden og hestehandleren er repræsenterede. Så på med cowboyhatten og eventyrlysten, så skal det nok blive rigtig skægt.
Hjerl Hede
Hjerl Hede er en af Danmarks store og mest velbesøgte turistattraktioner, og er kendt langt ud over landets grænser for sine levendegørelser om sommeren og op mod jul, hvor mere end 100 personer hver dag er med til at vise dagliglivet på landet for ca. 150 år siden.
Jesperhus

Nordens største Blomsterpark
I Jesperhus findes tusindvis af blomster, sommerblomster, stauder, roser, kaktusser og sukkulenter sætter deres markante præg på den mere end 7 ha. store park. Find inspiration til din egen have.

Kattegatcentrets grundidé er formidling af viden om livet i havet og om konsekvenserne af menneskers brug af havet. Det gør vi i tre forskellige udstillingsafsnit: Akvarierne, miljøudstillingen og scienceudstillingen.
Et besøg på Kattegatcentret giver gæsten en spændende oplevelse, og indsigt i den viden forskning bidrager med om livet i havet. Denne formidling er med til at sætte fokus på havets resurser og på gæsternes holdning til havmiljøet. Centrets speciale er hajer ved siden af formidling af viden om dyr og fisk fra Kattegat.
Labyrinthia - et Slaraffenland
for kvikke hoveder
med Europas største 3D-labyrint og meget mere....
Du har vel ikke glemt hvor sjovt det er at lege?
Gå på opdagelse og bliv forundret over labyrinterne og alt det andet, for ligesom de bedste spil, er konceptet dejligt enkelt.
Labyrinter giver fordele frem for andre attraktioner: Du bestemmer selv, går frem i dit eget tempo og behøver ikke at stå i kø for at få det sjovt.
Det er smadderskægt, også for voksne.
Brug menuen her til venstre og få flere informationer om Labyrinthia. Velkommen.
Velkommen til LEGOLAND®, stedet hvor kreativitet og sjov mødes! Oplev forlystelser, som børnene selv kan styre, spændende byggeudfordringer, en enestående blanding af interaktive forlystelser, rutschebaner, der kilder i maven, shows, der også involverer publikum og meget mere. Det er et land med overraskelser rundt om hvert farverige hjørne, livlig musik, både spøjse og utroligt vellignende modeller af LEGO® klodser og en chance for alle for at give fantasien frit løb. LEGOLAND gør familieudflugter ekstra sjove, da der er noget for enhver smag og alder og massevis af ting, som alle kan opleve sammen.
Større børn går direkte hen til rutschebanerne, som alle har temaer fra populære LEGO sæt. De vil også kaste sig over de avancerede Robotics-komponenter, som de kan bruge til at bygge, programmere og teste deres egne robotter.  

Lidt yngre børn presser sig selv til det yderste for at hejse deres sæde helt op i toppen af Fyrtårnet eller få deres første kørekort i den populære Trafik Skole. Småbørn vil fryde sig i deres helt egen Explore Land med en landsby, der er tilpasset deres størrelse, og som er fyldt med forlystelser, aktiviteter og skæg. Attraktionen Miniland, som er et absolut must i LEGOLAND, vil tryllebinde hele familiens fantasi med dens utroligt detaljerede og animerede skildringer af livet i genkendelige byer og områder. I hele parken lokker fristende restauranter, frodige landskaber og pletfrie stier familierne til at opdage flere eventyr, som venter rundt om det næste hjørne. Hvis vores park har et tema, findes det i din fantasi. Det er LEGOLAND, kreativitetens land!
Givskud Zoo Naturfond har til formål at støtte naturbevarelses-projekter i kritiske naturområder rundt omkring i verden. Fonden administreres af Givskud Zoo, således at alle midler går ubeskåret til naturbevarelsen.
Fonden støtter bl.a. et formidlingsprojekt i Cameroun, Centralafrika. Projektet går ud på at informere den lokale befolkning om de truede aber og andre større dyr i den afrikanske regnskov.
Randers Regnskov er en totaloplevelse i den forstand, at en stor del af dyrene går frit omkring som i en rigtig regnskov og der er et autentisk klima. Randers Regnskov har flere mål. De kan sammenfattes under "de fire F'er"
Jysk Automobilmuseum Museet udstiller 150 køretøjer, primært personbiler og motorcykler, men også lastvogne og brandbiler. 70 forskellige mærker er repræsenteret og dækker perioden fra 1900 til 1950.

En spændende tid, hvor automobilindustrien udviklede sig fra at levere dyre håndfremstillede vogne i et lille antal til massefabrikerede, driftsikre og prisbillige vogne, der i udstyr, som for eksempel elektrisk lys og selvstarter, henvendte sig til et større publikum.

Udstillingen viser et bredt udsnit af den danske vognpark gennem mere  50 år og er interessant på grund af de mange forskellige og sjældne europæiske og amerikanske biler.
Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård - byens ældste bygning. Vores udstillinger byder blandt andet på den verdenskendte Tollundmand, et af oldtidens bedst bevarede mennesker.

Yderligere har vi en omfattende jernalderudstilling, Nordeuropas ældste vogndel, en antik glassamling, det berømte "Sorring-lertøj" og boligkultur fra 1900-tallet.

Besøg også Arbejdermuseet, Chr. 8 Vej 52, som er en afdeling under Silkeborg Museum. Det lille arbejdermuseum rummer en arbejderbolig og udstilling om arbejderliv i Silkeborg.